Att göra

Stenstorp är en mindre ort med närhet till många naturområden i Stenstorp och områden häromkring. Här listas sånt som finns att göra på orten eller i dess direkta närhet. Saknar du någonting som borde listas här? skicka ett mail till webb@brffalkoping1.se.

Dalenium

Dalenium är ett science center. Ett ställe där besökarna bland annat kan utföra experiment och se vetenskapliga shower. Dalenium blev för övrigt framröstat till Sveriges bästa science center både 2014 och 2015 av barnsemester.se. Läs mer på www.dalenium.com.

Dalénmuseet

Dalénmuseet, som ligger i Stenstorps före detta tingshus, skildrar bland annat uppfinnaren Gustaf Daléns livsöden och AGAs historia. Gustaf Dalén föddes i Stenstorp och tilldelas 1912 nobelpriset i fysik för sina uppfinningar som förbättrade fyrtekniken världen över. Läs mer på www.dalenmuseet.se.

Stenstorps IF

Stenstorps IF är en fotbollsförening med lag på både ungdoms och seniornivå. Föreningen arrangerar även tipspromenad i Stenstorp under framförallt vår och höst. Läs mer på www.svenskalag.se/stenstorpsif.

IK Albion

IK Albion arrangerar bland annat barngymnastik och orientering samt håller öppen skidspår och löpspår vid albionstugan strax utanför Stenstorp. Läs mer på www.idrottonline.se/falkoping/ikalbion.

Motionsspår

Bara många hundra meter från våra hus finns en motionsspår upplyst med elljus.

Bibliotek

Falköpings bibliotek har en filial i Stenstorp som är öppen två dagar i veckan. läs mer på www.falkopingsbibliotek.se/web/arena/27.

Stenstorp utomhusbad

I Stenstorp finns ett utomhusbad som drivs av Odenbadet i Falköping. Detta brukar vara öppet ungefär över samma period som skolans sommarlov. Här finns kiosk, omklädningsrum, bastu, simbassänger, lekplats och gräsmatta. Odenbadet bedriver även simskola här under sommaren. Läs mer på www.falkoping.se/upplevagora/odenbadet.4.21e178e21251111cd7f800033080.html

Kommuner i närheten

Från Stenstorp är det bara 10 minuter till både Falköping och Skövde, se kommunernas respektive hemsidor för information som vad som är på gång där.

Falköpings kommun

Skövde kommun